Το Σχολείο μας

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΧΗΜΕΙΑΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το εργαστήριο φυσικών επιστημών στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του σχολείο μας και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διεξαγωγή πειραμάτων και τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων μαθημάτων  με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Σε συνεργασία με το  ΕΚΦΕ Σερρών και με την καθοδήγηση των  καθηγητών τους, οι μαθητές του σχολείου μας έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, έρευνες και πειράματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.


ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος της Τεχνολογίας δημιουργήθηκε το 2010 και  παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές να εργάζονται ατομικά και ομαδικά. Ο χώρος και ο εξοπλισμός της αίθουσας πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε η διαδικασία της μάθησης να είναι ουσιαστική, συνεργατική και δημιουργική. Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάζονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στο σχολείο μας υπάρχουν δύο εργαστήρια πληροφορικής, τα οποία λειτουργούν στον ισόγειο χώρο του σχολείου παρέχοντας την δυνατότητα της παράλληλης διδασκαλίας του μαθήματος. Οι χώροι και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων έχουν κριθεί κατάλληλοι και έχουν επιλεγεί να φιλοξενήσουν κατά καιρούς σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια. Μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια σε συνέδρια πληροφορικής με σημαντικές διακρίσεις.


AΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

Η αίθουσα καλλιτεχνικών στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο, σε μια μικρή αυλή στο πίσω μέρος του σχολείου. Αποτελεί το αγαπημένο σημείο όπου οι μαθητές συναντιούνται για να εκφραστούν ελεύθερα, να δημιουργήσουν και να προβάλλουν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες. Έργα των μαθητών, ατομικά και ομαδικά, κοσμούν τους τοίχους και τους διαδρόμους του σχολείου μας.


ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η αίθουσα μουσικής εκτός από χώρο διδασκαλίας του μαθήματος αποτελεί και το σημείο συνάντησης της σχολικής χορωδίας. Η άνεση του χώρου και η ιδιαίτερη διακόσμηση της αίθουσας δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την τέχνη της μουσικής. Η μαθητές της χορωδίας συμμετέχουν κάθε χρόνο σε πολλές και διαφορετικές δράσεις εκπροσωπώντας το σχολείο.


ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η σχολική βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1999-2000. Εξοπλίστηκε και διαμορφώθηκε με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΙ Σερρών. Στεγάζεται σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και προσφέρει πλούσιο υλικό στους βιβλιόφιλους. Λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες με την συνεργασία του υπεύθυνου καθηγητή.


ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στο σχολείο μας λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 και σταδιακά εμπλουτίστηκε με στατικά ποδήλατα, στρώματα, πολύ-όργανα βαρών, μπάλες διαφόρων αθλημάτων και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την άθληση των μαθητών. Οι μαθητές του σχολείου μας δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, σε αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα με εξαιρετικές διακρίσεις.


ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Το σχολικό κυλικείο βρίσκεται στην αυλή του σχολείου και αποτελεί τον συνήθη τόπο συνάντησης των μαθητών στην διάρκεια του διαλειμματος. Διατίθενται προσεγμένα προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλα για τους μαθητές. Οι τακτικοί έλεγχοι και η άριστη συνεργασία χρόνων με την υπεύθυνη του κυλικείου εγγυώνται την ποιότητα και το μεράκι για τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των μαθητών.


ΑΥΛΗ

Οι αυλές του σχολείου μας λειτουργούν σε δύο ξεχωριστά επίπεδα και αποτελούν χώρους συγκέντρωσης, ξεκούρασης και παιχνιδιού. Οι αυλές μας είναι όμορφες και καθαρές με δέντρα, φυτά, παγκάκια και κιόσκια. Την ευθύνη για την καθαριότητα και τη φροντίδα του χώρου μοιραζόμαστε από κοινού μαθητές και καθηγητές.

 

Επιμέλεια κειμένων: Κατερίνα Κλούρα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας 5ου Γυμνασίου Σερρών.

 

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες...


Ιστορική Διαδρομή

Το 5ο  Γυμνάσιο Σερρών λειτουργεί από το σχολικό έτος 1979-80. Στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετικά κτίσματα υπήρξαν:

  • Εμπορική Σχολή, 1949-65, με μαθητές απ' όλο το νομό.
  • Γ΄ Γυμνάσιο Αρρένων, 1964-1968.
  • Οικονομικό Γυμνάσιο, 1965-1977 και
  • Μικτό Γυμνάσιο Σερρών, από το 1976 μέχρι το 1979.