ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΟΝ "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ" (26.01.2016)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο ¨Αστέρια¨ τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» βασισμένη στο μεγάλο αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τους μαθητές συνόδευσαν οι φιλόλογοι Αλεβιζάκη Π., Καϊμακάμη Τζ., Κοσατζή Χρ., Λαΐνα Δ., Μαλαμούδη Α., Πετρομελίδου Ε. 
Η παράσταση καθήλωσε τους μαθητές , συστήνοντάς τους ταυτόχρονα το σπουδαίο αυτό κείμενο . Ήταν μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας.
www.youtube.com/watch?v=vEb_4tiS9bM

Ο «Ερωτόκριτος» συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής. Ο «Ερωτόκριτος» πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.