Για μια ημέρα συμμαθητές?ΣΥΜΠΡΑΞΗ του 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ με τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, Παγκόσμια ημέρα Σύνδρομου Down, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης καθώς και ημέρα Εαρινής Ισημερίας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Γ2 & Β4 του 5ου Γυμνασίου, σε δύο Ειδικά Σχολεία των Σερρών (Ειδικό ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ Σερρών). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Εκπ/κού Προγράμματος “Αποτυπώματα 2015-16”, με υπεύθυνες τις Φιλολόγους του Σχολείου μας κ. Χρυσή Κοσατζή και κ. Ελένη Πετρομελίδου.
Η υποδοχή που επιφύλαξαν καθηγητές και μαθητές του Ειδικού Σχολείου ήταν εξαιρετικά θερμή και εγκάρδια. Οι μαθητές του Γ2 και Β4 εξοικειώθηκαν πολύ γρήγορα με τον χώρο και ένοιωσαν τη ζεστασιά και την φιλοξενία του σχολείου.
Στην αίθουσα τελετών του σχολείου η θεατρική ομάδα του Γ2 παρουσίασε την παράσταση με τίτλο: “Οι μαθητές επικοινωνούν ... στον πραγματικό κόσμο”, που είχε θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Επίσης, έγινε παρουσίαση διαφανειών σχετικών με την ποίηση και απαγγέλθηκαν ποιήματα από καθηγήτρια του Ειδικού σχολείου.
Μετά τις εκδηλώσεις οι επισκέπτες μαθητές ξεναγήθηκαν στο όμορφο κτηριακό συγκρότημα του Ειδικού Σχολείου. Αμέσως μετά, όλοι από κοινού, χωρισμένοι σε μικτές ομάδες συμμετείχαν σε διαδραστικά και εικαστικά εργαστήρια των Ειδικών Σχολείων (Υφαντικής, Κηροποιείας, Θερμοκηπίων, Καλλιτεχνικών κ.ά.) Αργότερα, στον χώρο αθλοπαιδιών, ομάδες μαθητών έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα παιχνίδια αυτά βοήθησαν τους μαθητές να έρθουν πιο κοντά και να καλλιεργήσουν βαθιά συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και αλληλοσεβασμού που οδήγησαν σε υπόσχεση φιλίας.
Όταν ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού όλοι οι μαθητές επισφράγισαν την φιλία τους με έναν αυτοσχέδιο χορό και τραγούδι. Όλοι υποσχέθηκαν να δώσουν συνέχεια σε αυτή την όμορφη, τρυφερή και ανιδιοτελή σχέση που αναπτύχθηκε.