«ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016

(Γράφουν οι μαθητές του Β2 για την εμπειρία τους)
Στις 30 Μαρτίου 2016, οι μαθητές του Β2 ξεκινήσαμε για μια πρωτόγνωρη επίσκεψη-εμπειρία στα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πρώτος σταθμός μας ο πολιούχος της ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με την πεντάκλιτη βασιλική του και την κρύπτη, όπου ήταν και ο τόπος του μαρτυρίου του. Συνεχίσαμε με τα πόδια προς την ΡΟΤΟΝΤΑ-Ναό του Αγίου Γεωργίου και την αψίδα του Γαλερίου (ΚΑΜΑΡΑ). Μετά περπατήσαμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, όπου είδαμε τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Απολαμβάνοντας την μπουγάτσα μας, φτάσαμε στον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. Εκεί σε όλους τους ορόφους υπήρχαν μουσειακά εκθέματα με την ιστορία της πόλης. Όταν κατεβήκαμε, μας περίμενε το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ, που μας μετέφερε σε όλα τα σημαντικά μνημεία και τόπους πολιτιστικούς με μια υπέροχη ξενάγηση από συνοδό αρχαιολόγο. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η θέα της Θεσσαλονίκης από τα ΚΑΣΤΡΑ.

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη δεν αποτελείται μόνο από εμπορικά κέντρα, κοσμήματα και φαγητά, αλλά αξίζει τον κόπο να γνωρίσει κανείς και αυτή την όψη της Θεσσαλονίκης, που αναβιώνει το παρελθόν μέσα από την ένδοξη ιστορία της.
Ευχαριστούμε τις καθηγήτριές μας κ. Αθηνά Καντάνη και κ. Φωτεινή Παραπονιάρη, που μας έδωσαν αυτή την εντυπωσιακή ευκαιρία.