Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης στο Κέντρο Πληροφόρησης Κερκίνης

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Στις 6-4-2016, τα τμήματα Α1 και Α2, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Κερκίνης, στα πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας και των δραστηριοτήτων του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ) του σχολείου μας.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του Κέντρου κ. Αντώνη Ηλιάδη, για τη βιοποικιλότητα, τα προβλήματα του οικοσυστήματος και την διαχείριση της σημαντικότερης λίμνης της περιοχής μας, ώστε να διατηρηθεί η αειφορία της. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τα πουλιά παρατηρώντας τα με τηλεσκόπια, είδαν από κοντά το φράγμα της Κερκίνης στον Λιθότοπο, κυρίως όμως ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το σχολείο μας ευχαριστεί τους υπευθύνους του κέντρου πληροφόρησης για τη θερμή υποδοχή τους και ιδιαιτέρως τον κ. Αντώνη Ηλιάδη που αποτελεί την ψυχή του Κέντρου. Την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης είχε η κ. Μαρία Ναυροζίδου, Φυσικός, υπεύθυνη ΣΕΦΕ του σχολείου μας. Στην υλοποίηση της επίσκεψης συνέβαλλαν και οι συνοδοί καθηγητές κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μαθηματικός και κ. Βασίλης Καπλανίδης, Βιολόγος.