Ημέρας Δασοπονίας 2016 και της υλοποίησης αντίστοιχου project

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Στις 17-3-2016, μετά από σχετική πρόσκληση, επισκέφθηκε το σχολείο μας η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Σερρών κ. Αικατερίνη Μαργιούλα , με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές των τμημάτων Α1 και Β2 για τα οφέλη του δάσους , την αειφορική διαχείρισή του και την πυροπροστασία του. Μετά το πέρας της ενημέρωσης, διανεμήθηκαν στους μαθητές διάφορα φυτά, τα οποία φύτεψαν στο σπίτι τους. Στόχος αυτής της ενέργειας ήταν να μάθουν οι μαθητές να φροντίζουν και να αγαπούν τα φυτά, αφού βέβαια συνειδητοποιήσουν τη σημασία τους και την προσφορά τους στο οικιακό περιβάλλον, στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον της πόλης μας.
Πριν από την επίσκεψη, εκπονήθηκαν σχετικές εργασίες των μαθητών στο πλαίσιο ενός project στο μάθημα της Βιολογίας, οι οποίες παρουσιάσθηκαν σε ειδική έκθεση εντός του σχολείου .
Η δράση πραγματοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου) ενώ την ευθύνη και τον συντονισμό της είχε η κ. Μαρία Ναυροζίδου, Φυσικός.
Το σχολείο μας ευχαριστεί το Δασαρχείο Σερρών για την άμεση ανταπόκριση, για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας καθώς και για τα φυτά που μας διέθεσε.