ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ?CINE 5?

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Ο εκπαιδευτικός κινηματογράφος κάθε Σάββατο απόγευμα στις 3:00 στο σχολείο μας!

Η ΚΙΝΗΜAΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ του σχολείου μας λειτουργεί κάθε Σάββατο το απόγευμα στις 3:00, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Γνωριμία με τον κόσμο της 7ης Τέχνης». Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 24 μαθητές/τριες με υπεύθυνες τις φιλόλογους Κοσατζή Χρυσή, Λαϊνα Δήμητρα και Μαλαμούδη Αγγελική.
Προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με θεματική τη σχολική ζωή και τα προβλήματα των εφήβων. Πριν την κάθε προβολή ταινία προηγείται έρευνα και μελέτη της ταινίας από τους μαθητές ενώ μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση και συμπλήρωση φύλλων εργασιών.

Αυτό το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 οι προβολές της Κινηματογραφικής μας Λέσχης συνεχίστηκαν με την γνωστή κοινωνική ταινία «Το καναρινί ποδήλατο». Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και τονίζει την εμπιστοσύνη στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων και στην αξία της θέλησης. Αναδεικνύει τον τρόπο που ένας εκπαιδευτικός μπορεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από τους μαθητές του και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση τους και το αίσθημα ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
(Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταύρακας Ηθοποιοί: Θάνος Γραμμένος, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκος Γεωργάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Χάλαρης)

Στις προβολές της Κινηματογραφικής μας Λέσχης προηγήθηκαν οι ταινίες «Στάσου Πλάι μου» σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ και «Τα Παιδιά της χορωδίας» σε σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ