ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Γ' Γυμνασίου.Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας πέρασαν τρεις ημέρες στην πόλη του Βόλου. Επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και έμαθαν την ιστορία της πόλης μέσα από μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, παρακολούθηση video, και ξενάγηση στην έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών,οι οποίες απαθανατίζουν την ιστορία του Βόλου από τον 19ο αιώνα.
Ξεναγήθηκαν στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας, το οποίο λειτουργεί στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου, ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της πόλης, το οποίο σχεδίασε ο Ιταλός μηχανικός Ευαρίστο Ντε Κίρικο και κατασκευάστηκε το 1884.
Περιηγήθηκαν στο Πήλιο και το παραδοσιακό χωριό Μακρινίτσα όπου επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο.
Οι μαθητικές εκδρομές προσφέρουν την ευκαιρία βιωματικής μάθησης και ψυχαγωγίας, είναι όμως και μια ευκαιρία να αποκτήσουν οι μαθητές χρήσιμες εμπειρίες.
Τα παιδιά απόλαυσαν τις βόλτες στην πόλη και την παραλία του Βόλου, ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν όλοι μαζί, ενδυνάμωσαν τις μεταξύ τους σχέσεις και ανέπτυξαν νέες φιλίες.
Οι συνοδοί καθηγητές κ.Μαντζαρίδης Δημήτρης, Κλούρα Κατερίνα, Στανίση Νίκη και Καλεσιάκη Όλγα ευχαριστούν τους μαθητές που με την υποδειγματική συμπεριφορά και την συνεργασία τους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδρομής κι εύχονται οι όμορφες εικόνες, οι εμπειρίες που αποκόμισαν και οι αναμνήσεις της εκδρομής να τους συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους!