Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Κερκίνης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
Σήμερα, 11 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Κερκίνης, στην Κερκίνη , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και για τις ανάγκες του μαθήματος της Βιολογίας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2 και υλοποιήθηκε με την επιμέλεια της υπευθύνου του ΣΕΦΕ κ. Ναυροζίδου Μαρίας ( φυσικός) και τη βοήθεια των συνοδών καθηγητών κ. Καρανικολού Απόστολου ( πληροφορικής) και της κ. Κιοσσέ Βασιλείου( μαθηματικός). Αρχηγός ήταν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μερτζιάνης Νικόλαος ( βιολόγος)
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την Περιβαλλοντολόγο του Κέντρου Πληροφόρησης για την κατασκευή του υδατοταμιευτήρα και την αναγκαιότητα κατασκευής του για άρδευση αλλά και για περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων, τη βιοκοινότητα της λίμνης, τα προβλήματα του οικοσυστήματος και τη διαχείριση της λίμνης ώστε να διατηρηθεί η αειφορία της Επίσης ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τα πουλιά παρατηρώντας τα από κοντά με τηλεσκόπια .Τόσο η ολοκληρωμένη παρουσίαση όσο και η αμεσότητα της επικοινωνίας με τους μαθητές από τον υπεύθυνο του Κέντρου κ Ηλιάδη Αντώνη έκανε την εμπειρία των μαθητών μοναδική .
Κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στον Λιθότοπο όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φράγμα , το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο 5MW που λειτουργεί στην έξοδο του φράγματος από την κ Ναυροζίδου.
Η πολύ όμορφή αυτή εξόρμησε ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου «ΕΡΩΔΙΟΣ» όπου δεχτήκαμε μια υπέροχη φιλοξενία από τον ιδιοκτήτη κ Γεώργιο Κοτσακιαχίδη και τον Δήμαρχο Ηρακλείας κ Κοτσακιαχίδη Κλεάνθη και ειδικές τιμές για τους μαθητές.
Ευχαριστούμε όλη την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πληροφόρησης Κερκίνης για την υποδοχή και την ενημέρωση και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το έργο τους.