"Το πρώτο κουδούνι"

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του, για να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.Σ'αυτό το διαφορετικό "πρώτο κουδούνι" της σχολικής χρονιάς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, αγκαλιάσαμε τους μαθητές με το βλέμμα μας.
Δεν έλειψαν τα χαμόγελα κάτω από τις μάσκες, οι ζεστές ματιές που προδίδουν την χαρά της επανένωσης με φίλους και συμμαθητές και η γλυκιά αμηχανία στην θέα του νέου σχολείου από τα πρωτάκια μας.Τον καθιερωμένο αγιασμό παρακολούθησε αντιπροσωπία μαθητών, καθηγητών και γονέων, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές δέχτηκαν την ευλογία στις τάξεις τους.
Αφού διανεμήθηκαν τα βιβλία και συζητήσαμε τα μέτρα προστασίας και τους νέους κανόνες που διέπουν πλέον την σχολική ζωή, ανανεώσαμε το σχολικό ραντεβού για την επόμενη μέρα.
Χρέος όλων μας, είναι να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά και να φροντίσουμε για την μαθησιακή πρόοδο των παιδιών.Κυρίως όμως, έχουμε την υποχρέωση πλέον, να στηρίξουμε τα παιδιά, ώστε να μην αφήσουν τον εαυτό τους να πιστέψει ότι η κρίση που βιώνουμε είναι "μεγαλύτερη" από αυτά, για να συνεχίσουν να προσπαθούν, να προοδεύουν, να πιστεύουν και να υπερασπίζονται τα όνειρα τους.
Καλή χρονιά σε όλους!
 
1
thumbnail 2
5
4