Επικίνδυνες αναρριχήσεις-Καταστροφική μανία

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας , αλλά και όμορων σχολείων.

Τις απογευματινές ώρες, στον σχολικό χώρο του 5ου Γυμνασίου συγκεντρώνονται αρκετές δεκάδες ατόμων διαφόρων ηλικιών, από παιδιά Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές, μέχρι και εξωσχολικοί.

Πολλοί απ΄ αυτούς ασχολούνται με αθλήματα, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ.

Όμως αυτές τις ημέρες παρατηρήθηκαν σοβαρές φθορές στις εγκαταστάσεις του σχολείου και ακαθαρσίες στον αύλειο χώρο. Έσπασαν πόρτα αποθήκης, παράθυρο σχολικής αίθουσας, κεραμίδια και το χειρότερο, κάποιοι που ήρθαν για «άθληση», ανέβηκαν στην κεραμοσκεπή του κτιρίου με κίνδυνο απώλειας της ζωής τους.

Παρακαλούμε τους μαθητές και τους γονείς να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να προλάβουμε με τις ενέργειές μας δυσάρεστες καταστάσεις, προστατεύοντας πρώτα τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας και δευτερευόντως την περιουσία του σχολείου, που ανήκει σε όλους μας.

Δε θέλουμε και δεν επιθυμούμε να λύσουμε το πρόβλημα με αστυνομικά μέτρα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άλλη πιο «φιλική και ορθολογική λύση».

Η ζωή ενός παιδιού αξίζει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε επίδειξη «γενναιότητας και δύναμης» και ο χώρος του σχολείου αξίζει την προσοχή και τον σεβασμό μας .

5ο Γυμνάσιο Σερρών

Σύλλογος Διδασκόντων

φωτο1