ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ “CINE 5”

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Ο εκπαιδευτικός κινηματογράφος κάθε Σάββατο απόγευμα στις 3:00 στο σχολείο μας!

Η ΚΙΝΗΜAΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ του σχολείου μας λειτουργεί κάθε Σάββατο το απόγευμα στις 3:00, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Γνωριμία με τον κόσμο της 7ης Τέχνης». Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 24 μαθητές/τριες με υπεύθυνες τις φιλόλογους Κοσατζή Χρυσή, Λαϊνα Δήμητρα και Μαλαμούδη Αγγελική.
Προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με θεματική τη σχολική ζωή και τα προβλήματα των εφήβων. Πριν την κάθε προβολή ταινία προηγείται έρευνα και μελέτη της ταινίας από τους μαθητές ενώ μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση και συμπλήρωση φύλλων εργασιών.

Αυτό το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 οι προβολές της Κινηματογραφικής μας Λέσχης συνεχίστηκαν με την γνωστή κοινωνική ταινία «Το καναρινί ποδήλατο». Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και τονίζει την εμπιστοσύνη στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων και στην αξία της θέλησης. Αναδεικνύει τον τρόπο που ένας εκπαιδευτικός μπορεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από τους μαθητές του και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση τους και το αίσθημα ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
(Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταύρακας Ηθοποιοί: Θάνος Γραμμένος, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκος Γεωργάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Χάλαρης)

Στις προβολές της Κινηματογραφικής μας Λέσχης προηγήθηκαν οι ταινίες «Στάσου Πλάι μου» σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ και «Τα Παιδιά της χορωδίας» σε σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ

ΕΝΑ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ στην ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Η χορωδία του σχολείου μας χάρισε ένα υπέροχο μελωδικό ταξίδι στους θεατές της κατάμεστης αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΚΕΔΗΣ "Νότες Χριστουγέννων".
Τα ογδόντα παιδιά της χορωδίας μας, υπό τη διεύθυνση της κ. Νίκης Στανίση, καθηγήτριας μουσικής και με τη συνοδεία πιάνου της κ. Νατάσα Σιδηροπούλου, μουσικού, ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια και έκλεισαν τη γιορτή με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Αξίζει να σημειωθεί η αφήγηση των κειμένων της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής έγινε από μαθήτριες του σχολείου μας.
Στο τέλος της γιορτής, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στις δύο μουσικούς της χορωδίας μας και στον δ/ντή του 5ου Γυμνασίου Σερρών κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου για συμμετοχή του σχολείου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΚΕΔΗΣ.
Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους της ΚΕΔΗΣ για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Vasilis Terzis και τη Διευθύντρια κ. Παρασκευή Ιωαννίδου
Η εμφάνιση της χορωδίας μας ήταν αποτέλεσμα επίπονης και πολύωρης προσπάθειας των παιδιών, της καθηγήτριας μουσικής κ. Νίκης Στανίση και της μουσικού-πιανίστριας κ. Νατάσας Σιδηροπούλου, και κάνει υπερήφανη όλη την εκπαιδευτική οικογένεια του 5ου Γυμνασίου Σερρών.

Φωτογραφίες: Μαθητική ομάδα φωτογραφίας του 5ου Γυμνασίου Σερρών "Το 5ο ΚΛΙΚ" και ιστοσελίδα ειδήσεων "SERRESPOST.GR"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

 Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών της Α’ τάξης στη Δράμα, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ενημέρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας, ξενάγηση στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και στη γύρω περιοχή και τέλος επίσκεψη στην Ουρανούπολη όπου υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και ενημερώσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ "ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ"

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Το σχολείο μας έδωσε το παρόν στην μεγάλη γιορτή «Στολίζω την πόλη μου” που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών “ στην Πλατεία Κρονίου.
Οι μαθητές μας, με την επίβλεψη των καθηγητριών τους κ. Κατερίνας Κλούρα και κ. Κατερίνας Σταυρίδου, κατασκεύασαν δικά τους στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και με αυτά στόλισαν το φυσικό χριστουγεννιάτικό δέντρο που μας διέθεσε η δημοτική αρχή.
Την πιο γλυκιά εντύπωση όμως άφησαν τα σπιτικά κεράσματα (κουραμπιέδες, σοκολάτες, μελομακάρονα κ.ά.) που παρασκεύασαν οι μαθητές μας και τα προσέφεραν στους περαστικούς και στα γυρω καταστήματα.
Το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας, που επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, βρίσκεται στην πλατεία Κρονίου, στην αρχή του κάτω πεζόδρομου.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟ «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ»

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, με τα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου, επισκεφθήκαμε την Παλαιά Μητρόπολη των Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών για την χριστιανική τέχνη. Είδαμε από κοντά τον πρότυπο ρυθμό βασιλικής, που αντιπροσωπεύει ο ναός, ξεναγηθηκαμε από τον υπεύθυνο ιερέα και πήραμε το δρόμο για το εκκλησιαστικό μουσείο «Ψυχής άκος».
Εκεί, στους μαθητές μας έκανε εντύπωση, η άριστη συντήρηση και τοποθέτηση των κειμηλίων στο χώρο του μουσείου. Επιπλέον μέσα από την σαφή και λεπτομερή ξενάγηση, κατάλαβαν ότι τα κειμήλια αποτελούν θησαυρούς ιστορικής γνώσεως της τοπικής μας ιστορίας.
Έτσι, περπατώντας λίγο μέσα στην πόλη μας, πλουτίσαμε κάπως τη γνώση μας για τα Βυζαντινά μνημεία της.

Η ΟΜΑΔΑ «ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ … ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές της ΟΜΑΔΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ του σχολείου μας, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Ελένη Πετρομελίδου, φιλόλογο, υποδέχθηκαν την κ. Φωτεινή Εγγλέζου, πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδος (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων, κ. Πηνελόπη Τζιώκα και κ. Ιωάννη Κιορίδη.

Με την συμβολή της κ. Εγγλέζου, οι μαθητές μας παρακολούθησαν σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης, που στόχο είχε την εξοικείωση τους με τεχνικές και δραστηριότητες στο πλαίσιο της ρητορικής παιδαγωγικής (εκφραστική ανάγνωση, προτρεπτικός λόγος, ανάπτυξη αυθόρμητου λόγου, επιχειρήματα αντιλογίας)
Οι μαθητές μας με την ενθουσιώδη ανταπόκριση καθώς και με το ήθος που επέδειξαν, εξέπληξαν την εισηγήτρια, η οποία τους χαρακτήρισε «ένα πραγματικό χρυσορυχείο».

omadaritorikis

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017

enimerosi goneon

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι οι διδάσκοντες του σχολείου είναι στη διάθεση σας για ενημέρωση σχετικά με την επίδοση και την συμπεριφορά του παιδιού σας κάθε Τρίτη 9:00-13:00 για τους μήνες ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2017 και ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018

 

 

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017

Ελαιόπανα, χτένια, σκάλες, ραβδιά ...και όλοι στη δουλειά!
Οι μαθητές μας μάζεψαν και φέτος τις ελιές από τα δυο πανέμορφα ελαιόδεντρα του σχολείου μας, με τη βοήθεια των καθηγητριών κ. Χρυσής Κοσατζή και κ. Γιώτας Αλεβιζάκη.
Το λάδι που θα πάρουμε από τη συγκομιδή, θα το προσφέρουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης.
Μπράβο παιδιά, και του χρόνου!