ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Τη Δευτέρα 16/05/2022 και ώρα 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα:

«Διαχείριση του άγχους των γονέων και των μαθητών εν όψει των προαγωγικών εξετάσεων»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των καθηγητριών: Ε.Πετρομελίδου, Α.Μαλαμούδη, Β.Στεργίου, Α.Μήτρακα και Π.Μαδεμλή που ασχολούνται στο πλαίσιο της σχολικής αξιολόγησης με τον άξονα «Σχολείο – Οικογένεια» και η σχετική εισήγηση έγινε από την Ψυχολόγο Χριστίνα Μήτρου, την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και την διεξοδικότατη και εξόχως ενδιαφέρουσα εισήγηση.

Η κυρία Χ. Μήτρου στην εισήγησή της προσέγγισε το θέμα του άγχους πολύπλευρα, τονίζοντας τόσο την «ευεργετική» του επίδραση, όταν κινείται στα πλαίσια του επιτρεπτού, όσο και την «καταστροφική» επιρροή του και αναδεικνύοντας τις γενεσιουργούς αιτίες καθώς και τις διάφορες εκφάνσεις του, πρότεινε πολύτιμους τρόπους διαχείρισής του.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς με ανταλλαγή πρωτότυπων απόψεων και διατύπωση ερωτήσεων, οι οποίες απαντήθηκαν επιστημονικά από την κυρία Μήτρου με τον καλύτερο τρόπο.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και την ψυχολόγο για την ωραία διοργάνωση αλλά πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους γονείς για το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην πρόσκλησή μας και την έγκαιρη προσέλευσή τους.

Πρόσκληση σε ημερίδα

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Σερρών, κ. Ν. Μερτζιάνης και οι καθηγήτριες- μέλη της ομάδας του σχολείου που στο πλαίσιο της σχολικής αξιολόγησης ασχολείται με τον άξονα: «σχέσεις σχολείου – οικογένειας», Ε. Πετρομελίδου, Α. Μαλαμούδη, Β. Στεργίου, Α. Μήτρακα και Π. Μαδεμλή, διοργανώνουντη Δευτέρα 16/5/2022 και ώρα 18:00 μ.μ. ημερίδαμε την Ψυχολόγο κα. Χριστίνα Μήτρου με θέμα:

«Διαχείριση του άγχους μαθητών και γονέων εν όψει των προαγωγικών εξετάσεων»

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με σχετική εισήγηση από την ψυχολόγο και στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης με τους γονείς και επίλυσης των θεμάτων που τους απασχολούν.

Παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση της ημερίδας όσοι ενδιαφέρεστε να την παρακολουθήσετε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι αύριο Πέμπτη 12/05/22.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από εδώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Σερρών ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Λιούρα για την πρόσφατη δωρεά της στο σχολείο. Η σύζυγος, ο πατέρας και η μητέρα του εκλιπόντος καθηγητή Πληροφορικής Βασιλείου Λιούρα, που έφυγε από τη ζωή απρόσμενα λίγους μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2021, τιμώντας τη μνήμη του και την αγάπη του για τα παιδιά και την εκπαίδευση, δώρισαν στο 5ο Γυμνάσιο τρεις πίνακες μαρκαδόρου, ένα μηχάνημα φαξ και ένα γραφείο.

Με αφορμή τη δωρεά αυτή, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου εκφράζουν εκ βάθους καρδίας τόσο τις ευχαριστίες τους για τη δωρεά, όσο και τα συλλυπητήριά τους στον μεγάλο πόνο της οικογένειας από τον χαμό του Βασιλείου Λιούρα. Τίποτε δεν είναι πιο επώδυνο για τον άνθρωπο από το να αποχαιρετίσει οριστικά ένα προσφιλές του πρόσωπο και μάλιστα απροσδόκητα. Μέσα σε αυτόν τον πόνο της όμως η οικογένεια Λιούρα, εκπροσωπούμενη από τον πατέρα του εκλιπόντος, τον κο Παναγιώτη Λιούρα, σκέφτηκε τους άλλους και θέλησε να προσφέρει.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Λιούρα για την προσφορά της και ευχόμαστε οι σκέψεις και οι ευχές μας να ελαφρώσουν έστω και λίγο τον μεγάλο πόνο της αδόκητης απώλειάς της.

Ο Διευθυντής                                Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

Νέο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021

Νέο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Σερρών
(όπως συγκροτήθηκε σε σώμα με την υπ΄ αριθμόν 1/16-11-2021 Πράξη)

Πρόεδρος Φούρναρης Χρήστος 
Αντιπρόεδρος Γαϊταντζή Ελένη
Γενική Γραμματέας Τζελέπη Μαρία
Ταμίας Θεοδωράκη Καλλιόπη
Μέλος Γκένιου Δώρα
Μέλος Κλέτσας Αλέξανδρος
Μέλος Πατλής Αθανάσιος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου εύχεται ολόψυχα στα μέλη του Συλλόγου επιτυχία στο έργο τους, καλή και ωφέλιμη θητεία και αγαστή συνεργασία. Επιθυμούμε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να είναι δίπλα μας, συμπαραστάτης στο έργο μας και συνδετικός κρίκος μεταξύ σχολείου και γονέων, μοχλός ευρύτερης δημιουργικότητας, συνδιαμορφωτής θετικού κλίματος στο σχολείο, όπου να κυριαρχούν η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης, η κοινωνική ευθύνη και η ηθική, ώστε τα παιδιά μας να μεταβούν όσο το δυνατόν ομαλότερα στην ενηλικίωσή τους.
Ευχόμαστε καλή θητεία και επιτυχίες στο έργο σας και ευχαριστούμε τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για την αγαστή συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητεία του. Ευχόμαστε πρόοδο στα παιδιά σας, υγεία, αγάπη και επιτυχίες σε ό,τι ασχολείσθε ή θα ασχοληθείτε.

              Ο Διευθυντής                                                    Οι Καθηγητές

 

Ενισχυτική Διδασκαλία 2021-2022

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021
 

Ενημέρωση προς γονείς

Θέμα: Ενισχυτική Διδασκαλία στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικό έτος 2021-2022»

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 4710 Β΄/12-10-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ.126316/Δ2/06-10-2021 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2021-2022». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2021-2022 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

  • Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
  • Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
  • Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Παρακαλούνται οι μαθητές του σχολείου μας, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το Σχ. Έτος 2021-2022 να συμπληρώσουν οι γονείς τους την αίτηση (έχει σταλεί με email στους γονείς) και να τη φέρουν στο σχολείο έως και την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021. Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας στο σχολείο μας ορίσθηκε ο κος Μαντζαρίδης Δημήτριος, αναπληρωτής διευθυντής.

Αφού συγκεντρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής, με απόφαση συλλόγου διδασκόντων προτείνονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας και συντάσσεται συγκεντρωτικό αρχείο υπό μορφή excel το οποίο θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας θα εισηγηθεί στην οικεία Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης τη δυνατότητα λειτουργίας της σχολικής μονάδας ως Σ.Κ.Α.Ε., με βάση τον αριθμό αιτήσεων των μαθητών/τριών και θα προτείνει Υπεύθυνο Σ.Κ.Α.Ε. καθώς και αντικαταστάτη αυτού. Την τελική απόφαση θα πάρει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Eπετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι μαθητές τίμησαν το έπος του '40  παρακολουθώντας στα τμήματα τους το οπτικοακουστικό υλικό που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.Μαλαμούδη Αγγελική, κ.Αλεβιζάκη Παναγιώτα και κ.Καλύβας Ανδρέας. Μέσα από το χρονικό του αγώνα, εικόνες, ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής, οι μαθητές και οι μαθήτριες  είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ιστορική αναδρομή,  αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940.
Παράλληλα απονεμήθηκαν τα Αριστεία και Βραβεία Προόδου από τους υπεύθυνους καθηγητές, ενώ έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης της σημαίας στους σημαιοφόρους και παραστάτες του σχολείου μας, από τον διευθυντή και αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών.
Κατάθεση στεφάνου τιμής πραγματοποιήθηκε στην προτομή του ήρωα καπετάν Μητρούση, με παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών, συνοδευόμενη από τον υποδιευθυντή κ.Μαντζαρίδη.
Ευχόμαστε ο ηρωισμός, τα ιδεώδη και η ομοψυχία που επέδειξε το έθνος μας την δύσκολη περίοδο του πολέμου και της κατοχής να αποτελέσουν φάρο στη ζωή και την πρόοδο των μαθητών μας.
Χρόνια πολλά!

 

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ήχησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του, για να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. 
Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, οι ιερείς της ενορίας μας και  παρακολούθησαν αντιπροσωπία μαθητών, καθηγητών και γονέων, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές δέχτηκαν την ευλογία στις τάξεις τους.
Αφού καλωσορίσαμε τους μαθητές, διανεμήθηκαν τα βιβλία και συζητήσαμε τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες που διέπουν την σχολική ζωή, ανανεώσαμε το σχολικό ραντεβού για την επόμενη μέρα. 
Χρέος όλων μας, είναι να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά, να φροντίσουμε για την μαθησιακή πρόοδο των παιδιών μας, και να τους παρέχουμε την στήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν να προσπαθούν, να προοδεύουν, να πιστεύουν και να υπερασπίζονται τα όνειρα τους.
Καλή σχολική χρονιά!