Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2023-2024. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μαθητών της Α, Γ και Β τάξης, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

1. «Ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία»

2. «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤOΝ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΒΑΛΙΔΗ ΣΤΙΒΟΣ – 110m»

3. «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΣΤΙΒΟΣ-ΣΠΡΙΝΤ

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Ολυμπιονίκες μας και να ξεναγηθούν ψηφιακά στην Αρχαία Ολυμπία, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με στόχο να προσεγγίσουν τα παιδιά, μέσα από την πράξη αρχές και αξίες, να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία ενώ παράλληλα προωθείται η επίτευξη ειδικότερων στόχων, όπως η προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα γήπεδα, η προώθηση των Ολυμπιακών Ιδεωδών και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων σε φορείς του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος προς όφελος των μαθητών. Συντονιστές του προγράμματος ο υποδιευθυντής κ. Μαντζαρίδης Δημήτρης και οι εκπαιδευτικοί κ. Δεληγιαννίδης Χρήστος  και κ. Μήτρακα Αλεξάνδρα.