Η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Σερρών, ευαισθητοποιημένη σε θέματα συμπερίληψης και προσφοράς, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κ. Δούμα Ευαγγελίας, διοικήτριας του Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων Σερρών, για δημιουργία βιβλιοθήκης στους χώρους κράτησης

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου το πρωί, αντιπροσωπεία μαθητών, με την συνοδεία της Διευθύντριας κ.Ντίκογλου Κερασίας και της κ. Κλούρα Αικατερίνης, υποδιευθύντριας του σχολείου, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και παρέδωσε 28 τίτλους βιβλίων που συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση της δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο Τμήμα Μεταγωγών.

11111 1

Με την πεποίθηση ότι το σχολείο θα πρέπει να είναι ανοιχτό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και γνωρίζοντας πως η επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους, να καλλιεργήσει την κριτική ικανότητα και να αποτελέσει εργαλείο επικοινωνίας και μεταμόρφωσης της σκέψης, επιθυμούμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας να έρθουν σε επαφή με την λογοτεχνία και να ανακαλύψουν νέους κόσμους μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Ευχαριστούμε την κ. Δούμα για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών μας κι ευχόμαστε η πρωτοβουλία της να βρει ανταπόκριση και να επιτύχει την αλλαγή που επιθυμεί να φέρει.