3 4

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης η 14η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και οι μαθητές που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο των δύο Εκπαιδευτικών Ομίλων Αλληλεγγύης του 5ου Γυμνασίου Σερρών θέλησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στους περιθαλπόμενους της Μονάδας Χρονίων Παθήσεων «Κωστοπούλειος Στέγη» και τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Σερρών.

Εν όψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων οι μαθητές με πολλή αγάπη δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες και πρόσφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά προκειμένου να γεμίσουν με χρώματα, χαρά και θετικά συναισθήματα τις ζωές των ανθρώπων τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στη μονάδα αυτές τις γιορτινές ημέρες, μακριά από τις οικογένειές τους.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών-μαθητών έτυχε θερμότατης υποδοχής από τη Διοίκηση του φορέα, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή που οι Μικροί μαθητές έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους συμπαθείς παππούδες και γιαγιάδες, με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές, χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης.

Στο καλωσόρισμά της η Αντιπρόεδρος της Μονάδας κ. Παπίτσα Ελένη ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους, ενώ η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ντίκογλου Κερασία, εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Διοίκηση της «Κωστοπουλείου Στέγης», καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή.

4 3

Επόμενος σταθμός μας η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Οι μικροί μαθητές με βαθιά ενσυναίσθηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές ετοίμασαν χειροποίητες δημιουργίες και χάρισαν βιβλία και παραμύθια, γραφική ύλη, παιχνίδια και γλυκίσματα, τα οποία πρόσφεραν με απλόχερη αγάπη.

Τους μαθητές υποδέχτηκε με θέρμη στην είσοδο του Νοσοκομείου ο Διοικητής, κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επίτευξη των ονείρων τους.

22 1

Οι μικροί μάθητε έψαλαν τ ακάλαντα και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους μετέφερε τη δωρεά στην Παιδιατρική Κλινική. όπου τους υποδέχτηγκαν με ιδιαίτερη χαρά η Διοικήτρια της Κλινικής, κ. Σταμπουλή, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες του τμήματος.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τόσο τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών όσο και της «Κωστοπουλείου Στέγης» που χάρισαν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και συνέβαλαν με τρόπο βιωματικό στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της άρετής της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Πολλά ευχαριστώ οφείλουμε, επίσης, στο Super Market «Κάντζας και την εταιρεία «Νέκταρ» για τις ευγενικέ στους χορηγίες.

εικόνα Viber 2023 12 14 21 25 34 408

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες του 5ου Γυμνασίου Σερρών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας για συνεισφορά, αγκάλιασαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο τη δράση.

εικόνα Viber 2023 12 14 21 25 56 806

Οι Όμιλοι Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης δραστηριοποιούνται υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών του σχολείου κ.κ.Στανίση Νίκη, Βαλσαμάκη Βαρβάρα, Καραμαριγώ Γεωργία και Αλεβιζάκη Παναγιώτα.