Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 περιηγήθηκαν στην πόλη των Σερρών στο πλαίσιο προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Ε. Εμμανουηλίδου ΠΕ 81 και κ. Β. Βαλσαμάκη ΠΕ 80.

 Στόχοι της περιήγησης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές σημαντικά κτίρια της πόλης των Σερρών, τα οποία έχουν διασωθεί και αντανακλούν τη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία της, καθώς επίσης να αναπτυχθούν οι υπεύθυνες στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές τους που θα συμβάλλουν στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας και της ποιότητας της ζωής στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης έγιναν στάσεις με αναφορές στα κτίρια: 

οικία Λεβέντη, παλιά Αγροτική Τράπεζα, 1ο Γυμνάσιο Σερρών, οικία Μάλλιου, οικία Σχοινά, έπαυλη του καπνεμπόρου Σπόντη, κτίριο Ορφέα Σερρών, κατοικία του ζωγράφου Ουμβέρτου Αργυρού, οικία του γιατρού Χρ. Παπαβασιλείου , κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών «Μπεζεστένι».

2

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσάγκα Σοφία,  Διευθύντρια του Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Σερρών για την υποδοχή και την ξενάγηση στο υπέροχο κτίριο, αλλά και για την εξαιρετική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές να αντικρίσουν την πλατεία Ελευθερίας από την ταράτσα του κτιρίου.

στην ταράτσα της Εθνικής2

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χ. Κρουστάλη, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σερρών για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο.