Τη Δευτέρα 16/05/2022 και ώρα 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα:

«Διαχείριση του άγχους των γονέων και των μαθητών εν όψει των προαγωγικών εξετάσεων»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των καθηγητριών: Ε.Πετρομελίδου, Α.Μαλαμούδη, Β.Στεργίου, Α.Μήτρακα και Π.Μαδεμλή που ασχολούνται στο πλαίσιο της σχολικής αξιολόγησης με τον άξονα «Σχολείο – Οικογένεια» και η σχετική εισήγηση έγινε από την Ψυχολόγο Χριστίνα Μήτρου, την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και την διεξοδικότατη και εξόχως ενδιαφέρουσα εισήγηση.

Η κυρία Χ. Μήτρου στην εισήγησή της προσέγγισε το θέμα του άγχους πολύπλευρα, τονίζοντας τόσο την «ευεργετική» του επίδραση, όταν κινείται στα πλαίσια του επιτρεπτού, όσο και την «καταστροφική» επιρροή του και αναδεικνύοντας τις γενεσιουργούς αιτίες καθώς και τις διάφορες εκφάνσεις του, πρότεινε πολύτιμους τρόπους διαχείρισής του.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς με ανταλλαγή πρωτότυπων απόψεων και διατύπωση ερωτήσεων, οι οποίες απαντήθηκαν επιστημονικά από την κυρία Μήτρου με τον καλύτερο τρόπο.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και την ψυχολόγο για την ωραία διοργάνωση αλλά πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους γονείς για το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην πρόσκλησή μας και την έγκαιρη προσέλευσή τους.