Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας  στην ΥΕΑΚΑ (Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής) Ν. Σερρών  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος “Η Δικαιοσύνη πάει Σχολείο” που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος.

Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν από τον κ. Πρόδρομο Τσουκαλά, Αστυνόμο Β’ και από την κ. Χατζηβασιλείου Ελένη επιμελήτρια ανηλίκων, έλαβαν μέρος σε εικονική δίκη αναλάμβάνοντας ρόλους με την καθοδήγηση των επιμελητριών, ώστε να κατανοήσουν βιωματικά τον τρόπο που λειτουργεί η απονομή δικαιοσύνης.

Κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης θα επισκεφθούν διαδοχικά, την ΥΕΑΚΑ ώστε να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών, του άξονα «Διαμόρφωσης κλίματος αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας», των Συμβούλων Σχολικής Ζωής και του Παρατηρητηρίου Βίας, με την στήριξη των Ενδοσχολικών Συντονιστριών Τάξεων.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Επιμελήτριες της ΥΕΑΚΑ Σερρών για την φιλοξενία και την υλοποίηση του προγράμματος.

Ενημερωτικά, η ΥΕΑΚΑ Σερρών έχει ως έργο:

  • Την άσκηση του αναμορφωτικού μέτρου της επιμέλειας και την παρακολούθηση των λοιπών αναμορφωτικών μέτρων σε ανήλικους που έχουν διαπράξει αδίκημα ή διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν δράστες ή θύματα αξιόποινων πράξεων και την παροχή υποστήριξης στην ποινική δικαιοσύνη για ανήλικους στο επίπεδο της πρόληψης παραβατικότητας και θυματοποίησης ανηλίκων.
  • Τη συμβουλευτική συνεργασία με τους ανήλικους, στοχεύοντας στο να κινητοποιήσουμε κατάλληλα τους ίδιους αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, ώστε να μην επαναλάβουν την ίδια ή άλλη παραβατική πράξη.
  • https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0SQqdEXocPPsoaHxjSjgpCBHuMbNX9gni2sopvK8YUREzU2hQnXLpH8Xx6MBVDzFwl&id=100083223674421&sfnsn=mo