Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών σε σύμπραξη με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών,  παίρνουν μέρος στον 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» 2022-2023 με κοινό τίτλο: Πόντος: Γη ευλογημένη.

Οι μαθήτριες  Κούρτη Αλεξάνδρα, Μυλωνοπούλου Ευδοκία και Παπάζογλου Χριστίνα του Γ1 Τμήματος του σχολείου μας, συμμετέχουν και μας παρουσιάζουν τις εργασίες τους με θέμα την Παναγία Σουμελά, την ιστορία της θαυματουργής εικόνας της και την ίδρυση της Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και στο Βέρμιο Ημαθίας.

Οι μαθήτριες Βαρσάμη Μαρία , Βαρσάμη Μυρτώ του Γ2 τμήματος και Τουλή Αλίκη του Γ5 Τμήματος συμμετέχουν και μας παρουσιάζουν την εργασία τους με θέμα «Θαύματα της Παναγίας Σουμελά». Συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό και καλή επιτυχία στην  προσπάθειά τους!

Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023.

Δείτε εδώ και εδώ τις εργασίες των μαθητριών