ενδοσχολικη 111 1

Η ΔΙευθύντρια του σχολείου, κ. Ντίκογλου Κερασία, μετά από διερεύνηση των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών και των αναγκών της σχολικής μονάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της για υλοποίηση ενδοσχολικών επιμορφώσεων, έχοντας και τη σύμφωνη γνωμη του Συλλόγου Διδασκόντων, διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 τρίωρη εξ αποστάσεως ενδοσχολική επιμόρφωση για τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

1

Εισηγήτρια ήταν η κ. Καραβόλτσου Αθηνά, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, και Ψυχοθεραπέυτρια, η οποία ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα:

«Διαχείριση συγκρούσεων μεταξύ των παιδιών: δεξιότητες επικοινωνίας  για εκπαιδευτικούς και γονείς».

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν να ενισχύσει  την ικανότητα των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των συγκρούσεων που εκδηλώνονται στο σχολικό περιβάλλον μεταξύ των μαθητών

Screenshot 4

Μέσα από την εισήγηση της επιμορφώτριας, τη συζήτηση και τις προσωπικές εμπειρίες που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί κατανοήθηκε  η σημασία των παιδαγωγικών πρακτικών, επισημάνθηκανε η σημασία της ενεργητικής ακρόασης και παρουσιάστηκαν μέθοδοι και τεχνικές για την ενδυνάμωσή τους στην αντιμετώπιση συγκρουσιακών καταστάσεων.

Η επιμορφωτική αυτή δράση, απόρροια της διαρκούς εγρήγορσης και ανησυχίας των εκπαιδευτικών για επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, αγκαλιάστηκε με θέρμη από το σύνολο σχεδόν του εκπαιδευτικού πορσωπικού.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου

Η Διευθύντρια

Ντίκογλου Κερασία