4η ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: σε 170 ημέρες περίπου, η Γαλλία υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για πρώτη φορά στην ιστορίας της, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.  

Από 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2024, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ΕΘΝΟΑ, διοργάνωσε την 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Στα πλαίσια αυτά  μαθητές και μαθήτριες της χώρας μοιράστηκαν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές  

Και φέτος το σχολείο μας έδωσε το παρόν. Οι μαθητές του Α2 τμήματος είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε διαδικτυακή συνάντηση (zoom meeting) την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη της κολύμβησης  Νέρι Νιανγκουάρα. Η αθλήτρια απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών από ελληνικά και γαλλικά σχολεία και μοιράστηκε την αγάπη της για τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν προωθητικά βίντεο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην ελληνική και γαλλική γλώσσα!  

Bonne chance Paris! 

Καραμαριγώ Γεωργία ΠΕ05