Για πρώτη φορά στην ιστορία του το 5ο Γυμνάσιο Σερρών μπαίνει στον κόσμο του ERASMUS+, καθώς εγκρίθηκε, κατόπιν αξιολόγησης, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης που κατέθεσε τον Φεβρουάριο του 2023, ύψους 23684 Ευρώ. Το σχέδιο εντάσσεται στη Βασική Δράση ΚΑ120 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων/Σχολική Εκπαίδευση και φέρει τον τίτλο Soft Skills for School Staff Self-improvement (5Ss)” και Κωδικό Αριθμό: 2023-1- EL01-KA122-SCH-000129678.

3

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2023-24 και 2024-25 και περιλαμβάνει 5 ροές κινητικότητας για 10 εκπαιδευτικούς. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας σε σύγχρονες μαθητοκεντρικές και συνεργατικές διδακτικές μεθόδους, στη δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ, σε διαφοροποιημένους τρόπους διδασκαλίας και αξιολόγησης, στην παραγωγική αξιοποίηση του αλλόγλωσσου υπόβαθρου κλπ θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ταυτόχρονα αναμένεται να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή κουλτούρα, συνείδηση και ταυτότητα των μαθητών μας, καθώς θα εμπλουτιστούν οι γνώσεις και οι μαθησιακές τους εμπειρίες με αντίστοιχες διεθνούς χαρακτήρα.

2

To εγκεκριμένο σχέδιο δράσης εντάσσεται σε μια ευρύτερη, μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του σχολείου μας και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να καταστήσει το 5ο Γυμνάσιο Σερρών ένα σύγχρονο, δημιουργικό και καινοτόμο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με μοντέρνο και διεθνή προσανατολισμό, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης του μέλλοντος. Ένα σχολείο στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς που θα διαθέτουν πλούσιο παιδαγωγικό και διδακτικό προφίλ και μαθητές με προηγμένες ανθρωπιστικές αξίες πολυπολιτισμικές και γνωστικές δεξιότητες, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Ένα σχολείο που δε θα περιχαρακώνει τη μαθησιακή διαδικασία στα στενά όρια της αυλής του, αλλά, αντιθέτως, θα “ανοίγει παράθυρο” στην Ευρώπη!!

Το ταξίδι της διεθνοποίησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης αρχίζει!!!

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Σερρών

Η Διευθύντρια

Ντίκογλου Κερασία – ΠΕ02 Φιλόλογος