1 3

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,


Όπως έχετε αντιληφθεί από τη σχέση που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα, αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας η ανάπτυξη αμφίδρομης επικοινωνίας και στενής συνεργασίας μαζί σας προς όφελος των μαθητών μας.

6

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η εφηβεία είναι μία περίοδος που συχνά συνοδεύεται από ποικίλα προβλήματα και αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των γονέων/κηδεμόνων είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας Σχολής Γονέων.

Μέσα από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε, τις διαλέξεις και τα εργαστήρια με εξειδικευμένους επιστήμονες (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, ιατρούς κλπ), σκοπός μας είναι να διεισδύσουμε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μαθητές, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες και να ενισχύσουμε τις δεξιότητές σας όσον αφορά τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

5

Μετά από τη διερεύνηση των επιμορφωτικών σας αναγκών με έρευνα που διεξήγαμε τον Δεκέμβριο προχωράμε σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων-δράσεων, που στόχο έχουν την ενημέρωση, καθοδήγηση και ενδυνάμωση του γονεϊκού σας ρόλου.

Η εναρκτήρια εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 στον χώρο του Γυμνασίου.

Το θέμα της πρώτης μας συνάντησης είναι:
«Η σχέση των γονέων με τους εφήβους, η οποία διαρκώς μεταβάλλεται»

με εισηγήτρια την κ. Φανή Καραγκιόζη, ψυχολόγο και ψυχοπαιδαγωγό του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΟΑΣΙΣ».

Επισημαίνεται ότι η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μας μονάδας και αποτελεί πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης που ασχολείται με την ενδυνάμωση των σχέσεων του σχολείου με την οικογένεια. Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης είναι η κ. Καραμαριγώ Γεωργία (κλ.ΠΕ05) και μέλη
της οι εκπαιδευτικοί: Στανίση Νίκη (κλ.ΠΕ79.01, Βαλσαμάκη
Βαρβάρα
, κλ.ΠΕ80, Αλεβιζάκη Παναγιώτα, κλ.ΠΕ02 και Ασλάνογλου
Δημήτριος
κλ.ΠΕ04.01.

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας!!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή Γονέων και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 5ο Γυμνάσιο Σερρών στο τηλέφωνο: 23210 – 22113.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Σερρών

Η Διευθύντρια

Ντίκογλου Κερασία