Με στόχο τον ιστορικό και πολιτιστικό γραμματισμό των μαθητών μας και την επαφή κι ευαισθητοποίηση τους, όσον αφορά την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του Β3, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος, με τίτλο: «Τοπόσημα της πόλης των Σερρών».

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το Ζινζιρλί Τζαμί, το κτίριο του Διοικητηρίου Σερρών (νυν Περιφερειακή Ενότητα Σερρών), το Μπεζεστένι και το άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά στην κεντρική πλατεία της πόλης.

1 1

Πολύτιμος συνοδοιπόρος στην περιήγησή μας ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, ο οποίος μοιράστηκε τις πλούσιες γνώσεις του με τα παιδιά και προσέφερε ανεκτίμητες πληροφορίες για το παρελθόν των κτηρίων και τον ρόλο που έπαιξαν στο πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης.

22

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαφειάδη με τη συμβολή του οποίου, τα παιδιά ενεπλάκησαν δημιουργικά στην εκπαιδευτική διαδικασία σκοπός της οποίας είναι η ανάδειξη, η διατήρηση και ο εμπλουτισμός στοιχείων του πολιτισμού.

21

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την κ. Όλγα Δανιηλίδου Υπεύθυνη Γραφείου Τουρισμού Π.Ε. Σερρών και την κ. Μελίνα Γρηγοριάδου,  για την βοήθεια της στον σχεδιασμό της επίσκεψης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ  Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους εργαζόμενους στην Π.Ε. Σερρών για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο κτίριο του Διοικητηρίου.

11α

Συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι συντονίστριες του Πολιτιστικού Προγράμματος κ. Εμμανουηλίδου Ευμορφία και Κλούρα Αικατερίνη.