Την Τετάρτη 01-03-2023, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες  των τμημάτων Α1 και  Γ1 παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή ενημέρωση, που οργάνωσε η Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Σερρών για  τις Σχολικές Μονάδες της και Υπηρεσίες της, από τον ΟΑΣΠ για την ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, με θέμα: «Σεισμικότητα της Ελλάδας. Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας στο σπίτι και στο σχολείο».

Σκοπός του Διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) ήταν η εξοικείωση του μαθητικού δυναμικού με τη διαχείριση Κρίσεων στο Σχολικό περιβάλλον εξαιτίας Φυσικών ή Ανθρωπογενών καταστροφών και απειλών.

Μέσω του διαδικτυακού σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή και τη στήριξη των Ενδοσχολικών Συντονιστριών τάξεων, τα παιδιά απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τα μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας στο σπίτι και στο σχολείο:  πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον σεισμό.  

Τα στελέχη του ΟΑΣΠ που μίλησαν στους μαθητές ήταν ο κος Φώτιος Καραγιάννης, Πολιτικός Μηχανικός του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ και η κα Ιωάννα Δέδε, Γεωλόγος του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ.