Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών των τμημάτων Γ3 και Γ5  του σχολείου μας στην Υ.Ε.Α.Κ.Α. (Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής) Ν. Σερρών  με συνοδούς καθηγητές τον Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Μαντζαρίδη Δημήτριο ΠΕ11, την κ. Στανίση Νίκη ΠΕ71 και την κ. Καραμαριγώ Γεωργία ΠΕ05, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος «Η Δικαιοσύνη πάει Σχολείο» που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος.

Στα πλαίσια της πρόληψης της ανήλικης παραβατικότητας τα παιδιά ενημερώθηκαν από την  επιμελήτρια ανηλίκων κ. Χατζηβασιλείου Ελένη και την επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής κ. Πέτσα Βασιλική για τον ρόλο και το έργο της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες  έλαβαν μέρος σε εικονική δίκη αναλαμβάνοντας τους ανάλογους ρόλους με την καθοδήγηση των επιμελητριών, ώστε να κατανοήσουν βιωματικά τον τρόπο που λειτουργεί η απονομή δικαιοσύνης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις επιμελήτριες της Υ.Ε.Α.Κ.Α. Σερρών για την ενημέρωση, τις συμβουλές τους και τη  φιλοξενία τους.