20231222 095056 1

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικράτησε στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, προ-παραμονή των Χριστουγέννων.  

Οι μαθητές του Ομίλου «Η Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση όπως εκφράζεται μέσα από τις Τέχνες», με τη μέριμνα της συντονίστριας κ. Μαδεμλή Παναγιώτας, κλ ΠΕ01, σκόρπισαν χαρά, χαμόγελα και αισιοδοξία ψάλλοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων σε όλα τα τμήματα, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στη Διοίκηση του σχολείου μας,

Ιδιαίτερα συγκινημένη με την πρωτόγνωρη εμπειρία η Διευθύντρια κ. Ντίκογλου Κερασία επαίνεσε τους μαθητές για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία, εξέφρασε τις ευχές της για ελπιδοφόρο και δημιουργικό νέο έτος, γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και πρόοδο και τους αντάμειψε με γλυκά και άλλα καλούδια.  

20231222 094917

Ακολούθησε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία προετοίμαζαν τον τελευταίο μήνα μαθητές και των τριών τάξεων με την καθοδήγηση της κ. Μαδεμλή Παναγιώτας, κλ ΠΕ01, της κ. Κυριακίδου Αναστασίας, κλ ΠΕ86, της κ. Πετρομελίδου Ελένης, κ ΠΕ02 και της κ. Καζάκα Σοφίας, κλ ΠΕ86.

Μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε, τις αφηγήσεις και το δρώμενο των μαθητών, έγινε με τον πιο εύληπτο και παραστατικό τρόπο η μετάδοση του αληθινού νοήματος της Γέννησης του Χριστού και του πνεύματος των ημερών. Η εκδήλωση διανθίστηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που ερμήνευσαν οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου   και σύντομο χορευτικό πρόγραμμα από μαθήτριες της Γ΄ τάξης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης που μας χάρισαν και στις άξιες εκπαιδευτικούς μας, που συντόνισαν αυτή την υπέροχη προσπάθεια.

Η ευλογία της Γέννησης του Θεανθρώπου ας φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευτυχία κι ελπίδα για το μέλλον!