Επενδύοντας στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους νέους εθισμούς, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τις παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξαιρετικές εισηγήσεις των κυρίων Βάιου Κοφίτσα, προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών, με μακρόχρονη ειδίκευση στα θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο και Πρόδρομου Τσουκαλά Αστυνόμου Β’ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι νέοι, η διακίνηση παράνομου ψηφιακού υλικού, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, η κατοχή, η χρήση και ο εθισμός, η ασφάλεια, οι εξαρτησιογόνες ουσίες και οι επικίνδυνες προκλήσεις, ήταν τα κύρια θέματα για τα οποία οι εισηγητές μοιράστηκαν μαζί μας την πλούσια γνώση και τις πολλαπλές εμπειρίες τους.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Στιγμιότυπα της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο κανάλι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών:  https://youtube.com/@dde-serron?si=Wp4vj6WTa3GNL6rs

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κοφίτσα και τον κ. Τσουκαλά για την ανταπόκριση και την παρουσία τους.