Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2024, στον χώρο του σχολείου, ανά τμήμα από το Κ.Υ. ΣΕΡΡΩΝ σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ ΣΕΡΡΩΝ στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

1. Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου : «Τεχνικές Χαλάρωσης για την Πρόληψη και τον Έλεγχο του στρες» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ5.

2. «Υγιής Ύπνος: Η Σημασία, Ασφάλεια Απόλαυση» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Α4 και

3. «Πρόληψη Ατυχημάτων» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β5.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν στις ενημερωτικές δράσεις, αποκομίζοντας σημαντικές νέες γνώσεις και οφέλη.

Ευχαριστούμε θερμά τις κ.κ. Γενικές Ιατρούς και Νοσηλεύτριες, Κουσίδου Αναστασία, Συμιντιρίδου Δέσποινα, Κανακάρη Δήμητρα, και Μπέγου Σταυρούλα,  που μοιράστηκαν τις πλούσιες γνώσεις, τις χρήσιμες τεχνικές και τις πολύτιμες εμπειρίες τους με τους μαθητές μας. Η παρουσία τους στο σχολείο μας ήταν πολύ σημαντική.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των ενημερωτικών παρεμβάσεων.