«Το τρένο ξεκίνησε….. πάνε τρία χρόνια τώρα…. Γεμάτη η διαδρομή. Κάθε βαγόνι του τρένου μάς χάρισε θέα μαγική. Το ταξίδι ήταν μαγικό, περιπετειώδες, συγκινητικό και φυσικά αγαπημένο. Ήταν ένας καινούργιος δρόμος…. γεμάτος γνώσεις, προσπάθειες, ιστορίες, παιχνίδι, πρόσωπα, χαμόγελα, αγάπη. Και δίχως να το καταλάβουμε, αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του, στους αποχαιρετισμούς».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησαν οι μαθητές την λιτή, αλλά γεμάτη συναισθηματική φόρτιση αποχαιρετιστήρια γιορτή , που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν σημαντικές στιγμές της σχολικής ζωής, σκέψεις, συναισθήματα, με τον δικό τους τρόπο, μέσα από κείμενα που έγραψαν οι ίδιοι. Χόρεψαν με ιδιαίτερη χάρη και επιτυχία παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους δίδαξε η καθηγήτρια, Ελένη Πετρομελίδου, φιλόλογος, η οποία είχε και την επιμέλεια της γιορτής. Προβλήθηκε ένα βίντεο με αναμνήσεις από το Γυμνάσιο, που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Τσολακούδης, μαθητής του Γ4.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τίμησε τον Διευθυντή, Νικόλαο Μερτζιάνη, με μια αναμνηστική πλακέτα και πρόσφερε στα παιδιά αναμνηστικό δώρο και κεράσματα. Αγαπημένα μας παιδιά , τώρα το ταξίδι σάς οδηγεί σε άλλους προορισμούς. Σας ευχόμαστε τα ταξίδια της ζωής σας να είναι καλότυχα και ευλογημένα!

Κοιτάζω πίσω και θυμάμαι….
Βλέπω μπροστά και ονειρεύομαι.