Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Οι μαθητές τίμησαν το έπος του ’40 παρακολουθώντας στα τμήματα τους το οπτικοακουστικό υλικό που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.Μήτρακα Αλεξάνδρα και κ. Αλεβιζάκη Παναγιώτα με την τεχνική υποστήριξη του κ. Καλύβα Ανδρέα και του υποδιευθυντή κ.Κλέτσα Αλέξανδρου. Μέσα από το χρονικό του αγώνα, εικόνες, ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ιστορική αναδρομή και να “ξαναδιαβάσουν” την ιστορία, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940.
Παράλληλα απονεμήθηκαν τα Αριστεία και Βραβεία Προόδου στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, ενώ έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης της σημαίας στη σημαιοφόρο και τις παραστάτριες από τον διευθυντή κ. Μαντζαρίδη Δημήτρη.
Κατάθεση στεφάνου τιμής πραγματοποιήθηκε από μαθήτρια του σχολείου μας στην προτομή του ήρωα καπετάν Μητρούση στο πάρκο Ευαγγελίστριας, με την παρουσία της σημαίας του σχολείου μας, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία μαθητών/μαθητριών και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ.Δεληγιαννίδη Χρήστο.
Ευχόμαστε ο ηρωισμός, τα ιδεώδη και η ομοψυχία που επέδειξε το έθνος μας την δύσκολη περίοδο του πολέμου και της κατοχής να αποτελέσουν φάρο στη ζωή και την πρόοδο των μαθητών μας.
Χρόνια πολλά!