Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα πραγματοποιούνται εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με σκοπό την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τους ανθρώπους  που ζουν σε συνθήκες πείνας, αλλά και για την ανάγκη εξασφάλισης μιας υγιεινής διατροφής για όλους.

Στις ανεπτυγμένες χώρες το πρόβλημα της παχυσαρκίας απειλεί την υγεία εκατομμυρίων πολιτών. Η διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προάσπισης της ατομικής υγείας, καθώς και βασικό συντελεστή προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

3

Πρωϊνό: το πιο σημαντικό γεύμα!

Το πρωινό γεύμα φαίνεται να έχει ένα επιπλέον όφελος για τα παιδιά σχολικής ηλικίας και τους εφήβους, καθώς έχει διαπιστωθεί από πολλές μελέτες, η θετική επίδρασή του σε δείκτες απόδοσης, που περιλαμβάνουν την ανάκληση μνήμης, την προσοχή και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες του σχολείου τους και επιπλέον έχουν καλύτερη επίδοση σε αθλητικές και άλλες σωματικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Βαλσαμάκη Βαρβάρας ΠΕ80.06 ενημερώθηκαν για τη σημασία του σωστού πρωινού γεύματος και αποφάσισαν να γνωρίσουν αλλά και να γευτούν από κοντά ένα πλήρες μενού!

5

«Το πρωινό στο σχολείο» περιλάμβανε τα παρακάτω προϊόντα που με μεγάλη χαρά αλλά και «όρεξη» έφεραν οι μαθητές: Δημητριακά ολικής άλεσης, Αρτοποιήματα (κουλούρι, κριστίνι) ,Τυριά χαμηλών λιπαρών ,Φρέσκο γάλα και γιαούρτι ,Φρέσκα φρούτα και οι χυμοί τους ,Ωμοί ξηροί καρποί, Ελιές, Μέλι κ.ά.

Καλή μας όρεξη!!!!!!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Βαλσαμάκη Βαρβάρα, κλ ΠΕ80.

7