Μια ιδιαίτερη εμπειρία και ένα σημαντικό μάθημα συμπερίληψης και αποδοχής είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 με την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Σερρών.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., εντυπωσιάστηκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας, το εργαστήριο υφαντικής, γεωπονίας, το θερμοκήπιο και την αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Συμμετείχαν στα εργαστήρια κεραμικής και κηροπλαστικής φτιάχνοντας τις δικές τους λαμπάδες και πήλινες κατασκευές.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν την σημασία και τον ρόλο της ειδικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των έφηβων μαθητών του, τη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους ώστε να επιτευχθεί η ένταξη και συμβίωση τους με το κοινωνικό σύνολο, και η ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη. Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών κ. Λάσκαρη, τον υποδιευθυντή κ. Πούλιο και το σύνολο των εκπαιδευτικών για την θερμή υποδοχή, την ξενάγηση και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν στους μαθητές μας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Ανοιχτό Σχολείο για Όλους” που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος με συνοδούς τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης: κ.κ. Κλούρα Αικατερίνη, Εμμανουηλίδου Ευμορφία και Δεληγιαννίδη Χρήστο.